Min Historia

Jag är en man i yngre medelåldern med passion för mycket. Utbildar mig inom två skilda områden där det ena är mer fokus på "human" och den andra på "kapital". För att behålla anonymitet avvaktar jag med att utveckla denna biten då kombinationen förmodligen är väldigt utlämnande. 

Jag har sedan barnsben haft en dragning till pengar och ekonomi. Som liten pojkspoling sparade jag pengar och bläddrade i Hobbexkatalogen och noterade stolt de varor som min plånbok var god för. Den stora drömmen då var att köpa ett stort kassaskåp. Intresset växte och några år senare övertygade jag mina kära föräldrar om att få gå till lokala bankkontoret med pengarna. Sagt och gjort, jag var fondägare innan jag var tonåring. Vad jag köpte? Robur Exportfond. Jag har (numera av nostalgi) kvar innehavet och kan stoltsera med en utveckling på en bra bit över 200% sedan start. Jag minns att analysen bestod av att spana in en riskpyramid där fonden låg på 6/7, att läsa fondsammanfattningen samt att konstatera att "exportfond" klingade väl i mina öron. Att gå så djupt som att faktiskt kolla vilka innehav fonden bestod av var inte på tal om.Jag har haft den stora förmånen att födas i en tid då jag var tonåring under den stora pokerboomen. Poker har och kommer alltid att ha en stor plats i historien om mig. Pokern har gett mig möjligheten att uppleva en ekonomisk frihet och även ta ett ekonomiskt ansvar. Innan mina år som tonåring var över hade det kortspelande fritidsintresset omvandlats till en inkomstbringande passion. Jag var miljonär innan jag fyllt 20. Jag är inte miljonär längre. Det beror inte, som en läsare som inte känner mig mycket förståeligt skulle kunna tro, på att jag har spelat bort pengarna. Jag har istället levt ett decennium på enbart de pengar pokern inbringat. Jag har spenderat tre år på resande fot och därefter snart åtta år inom universitet och högskola. Passionen för pokern är dock inte densamma längre och kvällarna framför pokerborden har snarare omvandlats till kvällar framför årsredovisningar och ekonomibloggar. Något du som läsare kommer att behöva stå ut med är att mitt förflutna som professionell pokerspelare kommer generera en del anekdoter och paralleller kring riskhantering, beslutsfattande, psykologi och mycket annat som är tätt sammankopplat till investeringar och aktier. 

Ekonomi är en ständig del av min vardag och jag ser fram emot att dela med mig av mina investeringsbeslut, ta emot feedback och bolla intressanta ämnen. Vill du veta mer? Något du undrar? Kontakta mig eller lämna en kommentar så tar vi det vidare därifrån.

Väl mött!

11 kommentarer:

 1. Intressant att höra en som har tagit steget och levt fritt! Skriv görna ett inlägg om din frihet eller flera inlägg. Sånt inspirerar verkligen!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var visserligen frihet inom vissa ramar, men jag tror aldrig att jag kommer att leva så fritt som under pokeråren. Även om jag kommer att vara ekonomiskt fri i framtiden så kommer jag förmodligen inte vara lika fri från ansvar. Jag kommer absolut att dela med mig mer kring hur livet såg ut och vilka erfarenheter jag tar med mig från friheten. Det finns otroligt mycket kring de åren jag vill dela med mig av!

   Radera
  2. Härligt! Ser fram emot det! :)

   Radera
 2. Spännande och lite annorlunda bakgrund. Jag antar att erfarenheter inom pokervärlden kan komma väl till pass även i investerarvärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar Hausse! Det stämmer, även fast det tar sig i uttryck på ett sätt som jag inte riktigt hade väntat mig. Det allra mesta kretsar kring den mentala biten, förhållningssättet till pengar och att fokusera på områden som du själv kan påverka.

   Jag vill passa på att tacka för Excelkursen, det är fascinerande att det kan vara roligt att knappa runt bland rutorna.

   Radera
 3. Tjena Humankapitalisten!
  Vore extremt kul att se ett inlägg där du redogör lite för förutsättningarna att kunna tjäna pengar på Poker. Det verkar ju gå riktigt bra för vissa och vad är hemligheten? Är det värt att satsa på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något jag gärna delar med mig av. Lika stort intresse som jag idag har för aktier och investeringar hade jag för poker tidigare. Ska lägga det ämnet på priolistan för kommande inlägg. Till skillnad från börsen så kan inte alla, ens i teorin, vara vinnande vid pokerborden vilket gör det tuffare på många sätt och vis. Kul ämne och nog finns det pengar i branschen fortfarande även om det inte är plockpotatis längre :)

   Radera
 4. Kul med lite historia bakom bloggen! Ska bli intressant att följa din resa :)
  Mvh
  Bearfighter Investment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och välkommen hit, ser att du har en mycket fin och lovande bloggstart också :)

   Radera
 5. Intressant och annorlunda bakgrundshistoria. Det borgar för andra infallsvinklar än andra bloggare kan jag tänka mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar! Jag spelar inte alls lika mycket poker längre men det är en period i livet som jag alltid kommer att bära med mig och med många lärdomar.

   Radera