Utdelningar

Snöbollen är nyligen satt i rullning och 2016 var första helåret med utdelningar från start till slut. 2017 ska bli ett fantastiskt roligt år då jag kommer att kunna följa utvecklingen och jämföra med det föregående året. Förhoppningen är att kunna nå 10.000kr i utdelningar 2017, ett mål som kommer att bli riktigt tufft att uppnå men jag ska arbeta hårt med insättningar under året för att ge utmaningen en god chans!


ÅrTotal utdelning under åretMånadslönTimlön*Ackumulerad utdelning
2015149 kr12 kr0,02 kr149 kr
20164 561 kr380 kr0,52 kr4 710 kr
20177 629 kr719 kr0,98 kr12 339 kr

*Eftersom portföljen arbetar dygnet runt är timlönen beräknad på dygnets alla 24 timmar.
6 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt första år! Håll snöbollen i rullning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och detsamma! Det har helt klart gått fortare än jag trodde att det skulle göra. Dock så är 2016 dopat av att jag började med investeringarna i mitten av 2015. Jag ser redan nu fram emot att kunna jämföra helåret 2016 med helåret 2017.

   Radera
  2. Snyggt! Kul att du också räknar timlön på dygnets 24 timmar! Fördelen med en utdelningspprtfölj, att det aldrig slutar jobba.

   Radera
  3. Det är helt klart en ljuv bonus att portföljen tickar konstant. Jag ser fram emot att låta den växa till sig, sparandet har verkligen gått från att vara en vana till att bli en hobby. Jag hoppas på att kunna sprida vidare denna känsla via bloggen, att inspirera andra till ett långsiktigt sparande och investerande!

   Radera
 2. Kul att vi började nästan samtidigt med likn strategi! Jag började Sep-15 och hade ett hyfsat startkapital från gamla fonder så ligger knappt före i ackumulerad utdelning. Däremot endast 2000 kr/mån i nya insättningar utöver återinvesterad utdelning under tider jag studerar. Men sen så! Hittade precis hit och det ska bli kul att följa.
  Har ingen egen blogg så måste visst vara anonym.
  På återseende
  //Pilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pilla, vad roligt att höra! Det är alltid trevligt att träffa på fler som gör samma resa. Att kunna spara undan så pass mycket som student tycker jag låter bra, det är många som inte har en krona kvar i slutet av månaden och då är det ofta flera dagar kvar till nästa CSN. Jag studerar också men har valt att kliva in stegvis med kapital från tidigare, på så sätt kan jag ge mig själv en "lön" vid slutet av varje månad även om den kommer att kunna vara större när jag kliver ut i arbetslivet.

   Stort lycka till med fortsatta resan, uppdatera gärna hur det går längs vägen!

   Radera