Målsättningar att krossa 2018

Jag har haft en fantastisk julledighet tillsammans med familjen, det har känts som en ren lyx att dagarna i ända kunna umgås med nära och kära i över en vecka. Siktar på samma allokering av jultimmarna nästa år. Hoppas att alla ni andra också har haft en fin jul och en bra start på det nya året!

Snart river vi igång börsåret 2018, klockan 09.00 ringer vi in årets första öppningscall. Innan dess vill jag dela med mig av några av målsättningarna för det nya året.
 • Månadsspara minst 8.000kr (samma mål som för 2016 och 2017)
 • 13.675kr i utdelningar (varför denna märkliga siffra? Jo, det skulle innebära en utdelningsökning på 50% från de 9.114kr som 2017 genererade)
 • Alla extraslantar som under året genereras från diverse håll ska direkt in på Avanza
 • Snitta minst ett blogginlägg i veckan
 • Inspirera fler människor att spara och investera (väljer att mäta detta i antal Twitterföljare, en dryg dubbling till 1.200 följare får bli målsättningen)
 • Snitta minst tre träningspass i veckan
 • Bestiga Kilimanjaro
2018 är sista helåret som student. Sommaren 2019 kliver jag in i arbetslivet efter 8 års universitetsstudier. Det ska bli spännande att se hur ekonomi och livsstil förändras efter att ha levt så många år som student. Förhoppningen är att lyckas med det som så många börsintresserade förespråkar, fortsätta leva efter "studentförutsättningar" ekonomiskt ett tag för att inte maxa konsumtionen. I ärlighetens namn så är jag inte orolig dock eftersom jag både är motiverad att få spara och investera mer samt haft ekonomi under studieåren olik en student tack vare pokern.

Jag ser fram emot ett fantastiskt investeringsår 2018 tillsammans med er alla, nu kör vi!

4 kommentarer:

 1. Coolt, bestiga Afrikas högsta berg! Grabben gjorde det för ett par månader sedan. Tuffare än man tror, han är ändå vältränad (crossfit)men det var ingen dans på rosor. 9 dagarstur men de gjorde den på 8, en upplevelse för livet enligt honom. Snitta ett blogginlägg i veckan är en något konstig målsättning (förlåt). Iblan har man ju inget vettigt att skriva om och det är alltid bättre med kvalitet än kvantitet, fast å andra sidan så brukar ju dina inlägg hålla hög kvalitet så jag är inte så värst orolig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt, kul att han tog sig upp och klarade det! Det finns fortfarande en del frågetecken om jag kommer att lyckas med målet det här året men min partner ska jobba i Tanzania i ett halvår så om det någon gång passar så är det nu känns det som.

   Ja, du har helt rätt. Det är ett något trubbigt mål. Känns som att jag ofta har viljan att skriva men att det ofta handlar om tidsallokering. Jag hoppas att målet ska fungera som en sporre att ta mig tid att skriva eftersom jag tycker om att dela med mig om mina börsupplevelser och utbytet från kommentarerna är fantastiskt och något jag uppskattar innerligt :)

   Jag hoppas att du får ett fint börsår och även ett lika fint fotograferingsår, kommer det några vinterfoton i närtid måntro?

   Radera
 2. Klent med vinterfoto. Vi i södra delarna av Sverige har knappt sett någon snö i vinter och det verkar inte bli någon heller...Jag kanske skulle uppdatera min fotosida med lite hösbilder från Norska fjällen istället....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag låter som en ypperlig idé till dess att snön bestämmer sig för att göra ett besök (om den nu ens bemödar sig med det den här vintern). Norska fjällen kan ju vara så otroligt vackert!

   Radera