Portföljens timlön

För en månad sedan uppnådde jag en ny milstolpe för portföljen, en timlön på 1 krona! Ett år har 365 dagar vilket ger året 8760 timmar. Om man ska vara petig så har genomsnittsåret 8766 timmar med tanke på skottår var fjärde år och eftersom jag gillar detaljer är detta siffran jag tänker använda mig av fortsättningsvis. 1 krona i timmen låter kanske inte så mycket och i ärlighetens namn så rör det sig fortfarande om blygsamma nivåer. Men det som känns fantastiskt är att jag är på rätt spår, riktningen är tydlig!

Oavsett om det är morgon eller kväll, onsdag eller söndag, kanelbullens dag eller julafton så arbetar portföljen in 1 krona varje timme.
Varje dygn får jag 24 kronor passivt, jag vaknar upp med 8 kronor mer än kvällen innan (nåja, 6-7 timmar sömn är nog närmare sanningen) och för varje avsnitt av favoritserien har ytterligare en krona trillat in.

Om du själv vill räkna ut timlön så summerar du dina utdelningar ett år tillbaka och delar helt enkelt med 8766, svaret du får är kort och gott din portföljs timlön! En tumregel är att med en portfölj som avkastar 3% i genomsnitt så krävs ett portföljvärde om cirka 300.000 kronor för att uppnå en timlön på 1 krona.


Om du vill spana in fler av mina milstolpar så är de presenterade under fliken Milstolpar

6 kommentarer:

 1. Du skulle kunna jämföra med ett jobb också. I Sverige jobbar vi cirka 1800 timmar om året.

  Fast då får man obetald semester, så kanske bättre att räkna med 2000 timmar på ett år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har funderat på om jag skulle köra på det istället (skulle ju få upp timlönen ordentligt). Samtidigt känner jag att andemeningen med en passiv inkomst är att den ska arbeta åt mig 24/7 oavsett vad jag spenderar tiden med. Plus att jag gillar uttrycket "money never sleeps" väldigt mycket, så tills vidare låter jag mina slantar arbeta dygnet runt, året runt.

   Radera
 2. Fan vilket missnöje! Jag fick bara ihop 0,97kr/timme :-)
  Ha ha, ja det finns många sätt att räkna på men det viktigaste är ju ändå att det är investerade pengar som jobbar när jag ligger och sussar så sött..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Retsamt nära första kronan! Med lite överslagsräkning så behöver du investera 9000kr ytterligare till en avkastning på 3% för att nå fram, det klarar du inom kort. Eller så avrundar vi siffrorna till närmaste heltal så är du redan i hamn ;)

   Radera
 3. 0,36 kr / timme :P
  Lite kvar till 1kr :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att fortsätta avsätta slantar till portföljen frekvent så är du på helkronan innan du vet ordet av. Hojta gärna till när du har uppnått milstolpen så kan jag passa på att stämma av var jag befinner mig :)
   Fortsatt lycka till!

   Radera