Investor: En av världens bästa arbetsgivare

Forbes har släppt en massiv lista över världens bästa arbetsgivare. Listan ska självklart tas med en nypa salt men, med handen på hjärtat, vem älskar inte listor. Kan du gissa vilket bolag som toppar Forbes lista över "World's Best Employer"?

Vinnaren är...Alphabet! Alphabet, som i folkmun ofta benämns som Google, är bolaget som har hedrats med förstaplatsen. Andraplatsen plockas av Bill Gates och hans Microsoft. Trean är några som jag inte tidigare har hört talas om, Japan Exchange Group (verkar bedriva en verksamhet som påminner om Nasdaq).

När jag ögnade igenom listan blev jag väldigt positivt överraskad över vad jag fann på plats 9. Inga mindre än Investor, mitt favoritinvestmentbolag (om man nu kan ha ett sådant).
Nästa svenska bolag på listan visar sig också vara ett portföljinnehav, ICA Gruppen. För att hitta ICA behöver vi dock scrolla en bit, ner till plats 119. På vägen ner dit hittar vi två ytterligare innehav i portföljen, amerikanska läkemedelsjätten Johnson & Johnson (#29) och finska hisstillverkaren Kone (#73). I listan finns ytterligare fyra bolag i portföljen. Klädjätten H&M (#279), mitt top pick i byggsektorn Skanska (#334), lastbils- och anläggningsmaskinstillverkaren Volvo Group (#489) och sist men inte minst danska diabetesgiganten Novo Nordisk (#493). Jag kan med andra ord konstatera att 7/16 bolag i portföljen finns med på listan, det är fasiken inte illa pinkat!

Hela listan från Forbes hittar du här: https://www.forbes.com/world-best-employers/list/

Hittar du några av dina bolag i listan?

4 kommentarer:

 1. Japan Exchange Group är den japanska börsen. Har varit på rundvandring i deras lokaler. Mycket coolt ställe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt missat JEG, kanske beror på att jag aldrig har spanat in den japanska marknaden. Kul att du till och med har varit på plats! Jag har bara varit på Nasdaqs Stockholmskontor men jag gillade känslan just eftersom det har en såpass kraftig börskoppling.

   Radera
 2. Kul! Även jag äger Investor, JNJ, H&M och Novo Nordisk. Det känns bra med företag som behandlar de anställda väl. (även om listan som sagt ska tas med en nypa salt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Inte så att det är ett investeringskriterium för min del direkt men jag tror att nöjda anställda är bra anställda så att vara en bra och uppskattat arbetsgivare är nog ingen dum väg att gå. Kan locka och behålla humankapital.

   Radera