Lön två gånger i månaden

Jag tror mig inte vara ensam om att känna att det ofta är för mycket månad kvar på lönen, som man brukar säga. Fast inte på grund av att jag har shoppat kläder, festat eller ätit ute hela månaden. Boven i dramat är aktiehandel. Det är sällan jag har kvar likvider i depån vid slutet av månaden även om jag gör mitt bästa för att inte göra alla köp direkt vid månadsinsättningen. Jag gillar att kunna sprida ut inköpen och göra många småköp snarare än ett eller ett par större direkt.

För att råda bot på detta så har jag beslutat mig för att ge mig själv "lön" (insättningar till Avanza) två gånger i månaden. Den ena lönen är den som jag alltid har haft, 8000kr kring den 25:e. Den andra lönen kommer att sättas in på depån den 10:e, det vill säga halvvägs in i månaden. Den lönen kommer att bestå av pokervinster som (förhoppningsvis) har trillat in sedan den 10:e månaden innan. Att dela upp insättningarna på två kommer inte göra någon större skillnad i det långa loppet men jag ser det som en fin morot att få en extra skjuts in på depån i mitten av månaden, något som kan motivera mig att få in fler timmar vid pokerborden. Den 10:e denna månad skeppades 4.000kr över från pokerkontot till Avanza, dessa slantar kommer till stor del hamna i Novo Nordisk och Castellum.

I övrigt tuffar portföljen på fint. Jag känner mig nöjd med uppsättningen aktier, det känns som att jag har skapat mig en hyggligt väldiversifierad portfölj med stabila bolag som jag tror på långsiktigt. Det finns inget bolag som älskas av alla och det krävs lite ryggrad för att skapa en portfölj som du själv tror på, en uppsättning som passar just dig. Jag tror att det är en viktig pusselbit för att långsiktigt trivas på börsen.

För övrigt har första utdelningen nu trillat in, äran tillskrivs den finska hiss- och rulltrappstillverkaren KONE som efter dragen källskatt gav 375kr. Fler utdelningar är att vänta i slutet av månaden, årets utdelningsvåg är härmed officiellt i rullning!

DatumVärdepapperAntal (st)UtdelningBeloppAckumulerat
2017-03-09KONE3014,73 kr375,71 kr375,71 kr

5 kommentarer:

 1. Snyggt, jag har samma problem när likviderna är slut tidigt, men denna månad delade jag upp köpen till de två första veckorna istället, en födelsedag och två utdelningar så kommer jag lyckas göra minst ett aktieköp i veckan nu i mars :)

  Lycka till i fortsättningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. med tiden kan man kanske få så mycket i utdelning som man kan investera igen, att problemet med att pengar till aktieköp tar slut innan nästa löning försvinner

   Radera
  2. Alltid härligt med extra tillskott i form av bemärkelsedagar och liknande oregelbundna positiva överraskningar (grattis i efterskott också!). De mer regelbundna och mindre oberäknerliga utdelningarna är högst uppskattade också :)

   Anonym: Det har du helt rätt i! Jag tror att mycket vill ha mer men i takt med att utdelningarna växer ikapp förvärvslönen så kommer den 25:e få en minskad betydelse. Det här året kommer jag totalt få drygt en månadsinsättning i utdelningar, en start helt klart!

   Radera
 2. Jag känner igen mig, och jag löste "problemet" genom att ha veckoinsättningar från mitt buffertkonto. Nu kan jag veckohandla och tillsammans med de (nästan) veckovisa utdelningarna blir det ett härligt flöde och många köp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en minst lika klok lösning och det härliga utdelningsflödet gör helt klart sitt också! Det är möjligt att detta lyxproblem minskar när (eller om) jag bestämmer mig för att låta en liten kassa byggas upp inför framtida köpmöjligheter men i dagsläget känns det bra att köpa på och fördela insättningarna på två.

   Radera