H&M och Investor

Vilken morgon! Rapport från H&M släpptes vid 08.00 som jag klev upp till och avnjöt med en kopp kaffe. Strax därefter var det Investors tur att leverera. Båda rapporterna kändes bra, i synnerhet H&M som landade på 5%-6% upp för dagen. Det finns fortfarande mycket att jobba med så rusningen var snarare en glad suck av lättnad efter mycket dysterhet snarare än att det var något fantastiskt resultat.

H&M överraskar och delar upp utdelningen på två tillfällen. Den bibehållna utdelningen på 9,75kr ska delas ut i maj samt november. Mina åsikter kring specifikt detta förtjänar ett eget inlägg. Just nu nöjer jag mig med att konstatera att två av mina portföljbolag beslutat om detta, Castellum samt H&M. Detta gör det något lättare för mig att uppnå mitt utdelningsmål för året eftersom jag hinner köpa fler aktier innan den andra delen av utdelningen som är senarelagd. En liten men viktig detalj för att nå de 10.000kr i utdelningar som jag siktar mot.

Investor skrällde inte utan levererar en väntad utdelning på 11kr, en höjning på 10% från förra årets 10kr. Det tackar jag för! Det är fortfarande ett helt år kvar till nästa rapport men jag har läst diskussioner kring att det kan bli tufft för Investor att fortsätta höja med en krona även nästa år då Ericsson har varit en surdeg, men det är något som får följas närmare under årets gång.

Utdelningstipset har gått bra inledningsvis. 5 bolag har rapporterat och jag har 4-4,5 rätt beroende på hur man räknar Castellum som jag trodde skulle höja totala utdelningen men inte utdelningen per aktie, något som de faktiskt gjorde.

Imorgon kommer Cloetta och Volvo med rapport. Båda är intressanta på sina olika fronter. Cloetta har det tufft i Italien och kommer att göra en nedskrivning där. Det har också pratats om att eventuellt lämna den marknaden helt och hållet. Om jag har förstått det hela rätt så ska nedskrivningen i Italien inte komma att påverka Cloettas utdelningsförmåga detta år, det gör att jag känner mig tryggare i min tippning.

Volvo trummade på fint 2016 och det ska bli intressant om aktien lyckas hålla sig över 100-lappen under 2017, något den har haft svårigheter med tidigare.

Det har varit något färre inlägg från mitt håll den här månaden, anledningen är helt enkelt att jag har lagt mycket tid vid pokerborden. Det har varit fantastiskt roligt att vara tillbaka och även om nivåerna är väldigt mycket lägre än tidigare gillar jag känslan av att ha en extrainkomst igen. Jag ska summera januari nu i veckan som kommer och i månadsrapporten kommer jag också att presentera pokerresultatet.

Jag önskar alla en fortsatt fin rapportflod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar