Veckans Visdom [50 - 2016]

Vilken dag är det? Söndag. Vad betyder det? Veckans visdom! Förra veckan var H&M ett positivt utropstecken, denna vecka är det raka motsatsen. Med -6,38% plockar bolaget hem förstaplatsen i rödhet, på andraplats kommer VF Corp på -4,95% följt av SkiStar på -4,15% (som visserligen hade ex-date i veckan så det är något missvisande). I toppen i det blåa lägret hittar vi G4S på +3,25%, Johnson & Johnson på +3,24% och Investor på +3,07%.

Veckan som helhet kan sammanfattas i följande graf:

Här är några godbitar från bloggkollegor som jag har snappat upp:

Utdelningsseglaren serverar "byt eller behåll" på ett silverfat, nu är det enkelt att hålla koll på arbitragemöjligheter mellan aktieslag.

Procentpanik har skapat en preferensaktieportfölj, jag äger själv inga preferensaktier i dagsläget men satt på några Akelius tidigare.

z2036 (Stefan Thelenius) tittar närmare på fondavgifter och gör beräkningar med sin fantastiska sparkalkylator. 

Kronan till Miljonen hörde ett par gräla om pengar och de är inte ensamma, ett infekterat ämne i många relationer tror jag.

Lundaluppen gör ett återbesök hos Fortum som såldes av för tre år sedan, det verkar som att bolaget inte är speciellt omtyckt i bloggosfären för tillfället.

Förhoppningsvis kommer jag även att finnas på http://www.aktiefeed.se efter årsskiftet, där finns ett flöde av andra intressanta aktiebloggar.

Dags att runda av inlägget. Det är söndag och det ska julbakas lite innan läggdags. Nästa vecka väntar extrautdelning från Swedish Match och nya pengar in på kontot, en fin vecka med andra ord!

2 kommentarer:

 1. Halloj!
  Härligt med veckans visdom :) För mig var också H&M en rejäl sten under veckan som tyngde mig under index då jag har största delen i HM just nu. Man får se det som ett billigt köp nu inför jul i stället.

  Tack så mycket att du nämnde ett av mina inlägg!

  Ha en riktigt trevlig kommande vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt att avvakta påfyllningar i H&M men det blev ett par i fredags för att avsluta veckan trots allt. Bolaget utgör ungefär 14% av portföljen så planen är att låta några andra bolag växa ikapp innan fortsatta köp.

   Tack detsamma, hoppas att julstämningen har börjat infinna sig!

   Radera