Veckans Visdom [2016 - 49]

Söndagen är här och det är dags att dela med mig av visdom från veckan som har gått. Först tar vi en titt på hur portföljen har utvecklats. Några av bolagen har presterat väldigt fint. Ett av dem, som jag knappt har pratat om, är Volvo som har imponerat med +8,43% och även klättrat över 100 kr vilket är en historisk tröskel bolaget har haft svårt att hålla sig över. Ett annat bolag som har presterat starkt är Investor som har klättrat +7,21%, ett bolag som jag har fyllt på i med bestämd takt senaste tiden. Två ytterligare starka har varit Avanza Bank med +6,17% och H&M med +4,63%. I just H&M har jag varit i det röda en längre tid och då det är portföljens största innehav så har det även fungerat som ett bottensänke. I och med den senaste tidens uppgång är jag nu mindre än två procent ifrån att nå blåa siffror, trevligt! Det enda bolaget att prestera dåligt har varit G4S med -4,83% men då jag köpte bolaget på absoluta botten så har den bjudit på en fin kursresa senaste månaderna, dock är det portföljens i särklass minsta innehav utgörandes 1,7%. 

Veckan som helhet kan sammanfattas med följande graf:

Nog om min utveckling, vad för klokheter har det bjudits på i veckan?

Miljonär innan 30 lägger upp sparmålet för 2017, han kommer att fylla på i många bolag som återfinns i min egen portfölj.

Petrusko överraskar mig och lämnar Fortum, ett bolag jag själv hoppas på att sitta med en lång tid framöver.

Utdelningsseglaren verkar ha löst problemet som jag efterfrågade en lösning om tidigare (Arbitrage kring aktieslag - jag behöver er hjälp). I fredags stängde exempelvis Volvo B högre än Volvo A så där måste jag hålla ögonen öppna om kurserna fortsätter att växa ifrån varandra.

Aktiepappa tar sig en titt på Edgeware, ett bolag jag själv avstår att teckna (likt de flesta andra börsintroduktioner, mer om detta i ett senare inlägg).

Finanstankar bollar funderingar kring att hålla på likvider eller ligga fullinvesterad, ett ämne som jag aldrig kan få nog av att läsa om.

För egen del så har jag mer eller mindre handlat upp månadens slantar så det blir förmodligen begränsat med aktiehandel resten av december. Det dimper ner en utdelning från SkiStar i slutet på veckan som jag funderar på att återinvestera i bolaget trots en rejäl kursrusning senaste tiden. I övrigt så kommer jag (äntligen!) påbörja pokerspelandet nästa vecka så förhoppningsvis leder det till ett ökat månadssparande.

Jag önskar alla en fantastisk tredje advent!

2 kommentarer: