Månadsrapport: November 2016


Då är det dags att sammanställa börsmånaden november!

I samband med att Trump vann valet så hade jag gjort mig redo för att handla för decemberpengarna om det hade varit nödvändigt. Nu visade sig börsen från sin glada sida och reagerade inte nämnvärt på utfallet, med andra ord har jag handlat för normal månadssumma. Månadsgrafen bjuder på blåa siffror, varje promille räknas:


Utdelningarna har varit än mer lätträknade än förra månaden. Summa av alla utdelningar har helt kort och gott varit:
Då jag lägger noll vikt vid vilken tid på året och hur ofta ett bolag delar ut pengar så har det av naturliga skäl blivit att en majoritet av mitt utdelningsflöde kommer i samband med våren. Nästa månad kommer däremot slantar från SkiStar, VF Corp, Johnson & Jonhson samt en bussig extrautdelning från Swedish Match.

Månadssparandet landade återigen på 8.000 kr blankt. I samband med decembers inträde så kommer jag ha möjlighet att spela poker igen och tanken är att spendera några timmar vid pokerborden för att förhoppningsvis utöka månadssparandet något varje månad. Samtidigt innebär det en viss risk då det såklart kan vara månader som genererar röda pokersiffror. Planen är att inleda väldigt lugnt och på låga nivåer så förhoppningsvis kommer det vara en relativt lugn och rofylld resa. Vi får se, planen är åtminstone att se om spelglädjen finns kvar och arbeta vidare därifrån.

I november har jag köpt (alla kostnader inräknade):

I november har jag sålt (alla kostnader inräknade):
Jag sålde av min andra hälft av innehavet i Nordnet (som fick ett bud av huvudägarna, se Bud på Nordnet och Sålt av resterande i Nordnet). Jag har använt det extra kapitalet för att handla på bolag som har fått lite stryk under senaste tiden. 

Portföljvärdet uppgår till totalt 200.724 kr. Nytt månadshögsta och milstolpen på 200.000 kr uppnåddes tidigare under månaden, riktigt sporrande! Nu är siktet inställt på en kvarts miljon samtidigt som det börjar närma sig ett nytt år med nya utdelningar. Det ska bli roligt att gå in i 2017 då jag har möjlighet att börja jämföra utveckling i förhållande till 2016.

Nu laddar vi inför årets sista månad, december!

2 kommentarer:

 1. Åh, det är så roligt att läsa att du når dina mål! Du har nästa exakt det dubbla värdet på din portfölj jämför med mig fast jag är inte avundsjuk, jag vet ju att jag når dit kanske redan under 2017? Och du har kämpat på bra och det visar ju utvecklingen på ditt portföljvärde.
  Vi får stötta varandra i det fortsatta arbetet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! En sak jag gillar starkt bland alla ekonomibloggar jag läser är att det här med avundsjuka knappt syns utan det är mer fokus på inspiration och att hjälpa varandra, jag tycker att det är fantastiskt.

   Jag ser fram emot att stötta varandra i det fortsatta arbetet, att inspirera varandra blir verkligen en positiv spiral!

   Radera