Aktiepaket till lillebror

Jag har aldrig tidigare sett fram emot att ge bort en present så mycket som nu. Jag ska nämligen ge bort ett aktiepaket till min lillebror, det känns fantastiskt! Han har gett intrycket av att vara nyfiken men tyckt att det verkar svårt (i kombination med föräldrar som "bränt sig" på Telia och därefter hållit sig borta). Förhoppningsvis kan jag väcka ett intresse för sparande och aktier som lever livet ut. Jag känner att jag kan göra en skillnad för hans framtid genom att finnas till och hjälpa till på traven nu i början när det kan kännas krångligt och läskigt. Aktier och sparande ska inte behöva vara något främmande och skrämmande, det ska vara roligt och utvecklande!

Här är lillebrors fysiska aktiepaket, kompletterat med tillhörande aktier hos Avanza.  Jag ska hjälpa honom att öppna upp ett konto, reda ut alla frågetecken och genomföra de första köpen tillsammans:

Kan du lista ut vilka tre aktier som min lillebror ska få?

4 kommentarer:

 1. Cloetta och Skistar ser jag direkt, men vad är den tredje?

  Riktigt kul idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cloetta och SkiStar är helt rätt! Det tredje är ett byggbolag som jag har i portföljen. Det är dock ingen klockren parallell då jag verkligen hoppas att byggbolaget INTE använder dessa verktyg :)

   Radera
 2. Nyckeln påminner om Ikea, men som alla vet, då tipsar jag Cloetta, Skistar och Clas Ohlson!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan dina Ikea-verktyg märker jag, bra iakttaget! Cloetta och SkiStar är rätt och jag tycker att Clas Ohlson är en bra gissning. Bolaget är dock ett byggbolag som jag har i portföljen ("verktygen" i aktiepaketet är ingen perfekt representation men det fick duga).

   Radera