Kanonen avfyrad med Swedish Match som måltavla

Här har jag hållit till under eftermiddagen:

Det har åtminstone känts så. Den stora kanonen, i mina mått mätt, har både laddats och avfyrats. Stockholmsbörsen har varit munter idag men min portfölj har inte varit med på noterna. 6 av mina 8 största bolag tuggar i sig röda siffror. Värst är Swedish Match med -4,5%. Det finns dock en uppstickare i portföljen, SkiStar som är upp över 7%. Gårdagens missade avslut gör sig påmint. Men det kommer fler möjligheter, ingen brådska.

I skrivande stund har jag inhandlat följande:
 • 10 Swedish Match för ett snittpris av 288,20 kr styck, totalt 2882 kr
 • 5 Castellum för 116,90 kr styck, totalt 584,50 kr
 • 2 ICA för 282 kr styck, totalt 564 kr
Skolboksexempel på definitionen av att snitta ner sig:


Det är möjligt att jag kniper någon ytterligare Swedish Match innan stängning, men då behöver den ticka ner någon krona ytterligare. Tack vare dagens köp i Swedish Match som bjuder på extrautdelning 23/12 (om det klubbas igenom, vilket är så gott som säkert) kommer jag att bräcka 4.000 kr totalt utdelat för 2016 gott och väl. Mycket trevligt! Målet för 2017 är att ro hem 8.000 kr i utdelningar, om det fortsätter att tuffa på såhär bra så ska det gå. Närmare årsskiftet ska jag räkna på utdelningsprognos för 2017.

Samtidigt som jag har spenderat tid inne på Avanza så har jag också fortsatt experimentera med Google Sheets, förhoppningsvis kan jag dela med mig av lite snygga finesser de kommande dagarna. Håll till godo!

6 kommentarer:

 1. Härligt med delmål. 4000 kr i utdelningar är en bra start. Fortsatt lycka till. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Det känns som att det kommer att gå fort nu i början när insättningarna utgör en så stor del av portföljen. Bara att njuta medan den procentuella ökningen skjuter i höjden, för att i framtiden njuta av att det är den monetära.

   Radera
 2. Castellum funderar jag på om jag också ska snitta ner mig i. Är ner med 10% från mitt GAV så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min senaste "frivilliga" transaktion i Castellum innan denna var i mars, men jag sköt till en del kapital i samband med emissionen. Om det inte är för mycket annat i portföljen som vill bli påfyllt så är det sannolikt att jag köper mer om aktien fortsätter att tappa, även om jag i dagsläget snittar upp mig något. Ser Castellum som en långsiktig spelare, misstänker att detsamma gäller för din del :)

   Radera
 3. Passade också på att snitta ner mig, blev ett knippe Axfood och Castellum som båda kommit ner i nivå sen valet! Med vänlig hälsning Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra! För min del är ICA mer eller mindre motsvarigheten till Axfood, så vi har väldigt liknande påfyllningskandidater för tillfället. Jag är dock ganska nöjd med mängden Castellum i portföljen för tillfället så kommer bara att fortsätta fylla på om det är så att kursen beger sig fortsatt söderut.

   Radera