Fortsatta köp i Castellum och Swedish Match

Tisdagen bjöd på en riktigt blå dag, portföljen slutade på +1,56%! Det största glädjebeskedet var H&M som kom in med en fin oktoberförsäljning och steg +4,77%. H&M är mitt största innehav och är även det bolag som jag sitter med störst förlust i för tillfället. Med ett genomsnittligt anskaffningsvärde på 280,88 kr så är det dock inte mer än -6,15% efter tisdagens rusning. Att ha 15% av ett och samma bolag i portföljen känns som en ungefärlig övre gräns av vad jag tycker är lagom.

I måndags så passade jag på att göra ett par köp då bolagen fortsatte nedåt:
Även dessa två visade på revanschlusta under tisdagen och steg ett par procent vardera. Swedish Match är ett av mina äldsta innehav och är efter senaste köpen även portföljens näst största byggsten. Det finns vissa orosmoln kring Trumps vilja att gynna lokala aktörer, något som skulle kunna göra det kämpigt för Swedish Match i USA enligt vissa.
Swedish Match har en betydande del av sin produktion och försäljning i USA. Jag tänker att eftersom de har sin produktion i landet, skulle det kunna lindra politiska smällar? Det är väl export/import som Trump vill förändra? Om någon är kunnig på området så uppskattar jag en kommentar kring detta.

2 kommentarer:

 1. Roligt att se att vi köper ungefär samma storlek knippen av Castellum :) Ja om jag förstått det rätt är det väl mest exporten som Trump vill förändra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Det finns vissa knippstorlekar som är vanligare än andra av förklarliga skäl. Alla köp under 598 kronor innebär 1 kr i courtage (har inte helt och hållet räknat ut hur Avanza avrundar men jag hade ett köp på 599 kronor exakt som Avanza rundade upp till 2 kronor courtage).

   De vanligaste knippena senaste månaderna har varit:
   5 x Castellum
   2 x Investor
   2 x Swedish Match
   2 x H&M
   2 x ICA

   Radera