Skanska bygger till sig i portföljen

Idag kom Skanska med en rapport som var under analytikernas förväntningar, aktien stämplade ut fredagen med -5,36%. Jag har inte haft tid att läsa rapporten i sin helhet men jag har hunnit ge den några minuter och tycker att det kändes som en bra rapport, även om den inte levde upp till förväntningarna. Jag köpte på mig aktier i två omgångar, först 15 stycken för 194,30 kr men därefter var jag tvungen att lämna börsen i flera timmar. Lösningen fick bli att lägga en order på ytterligare 8 aktier till ett pris som jag inte kunde motstå att öka till, 191,20 kr. Det tog inte lång tid innan köpet gick igenom och vid stängning visade det sig att priset var dagslägsta, ibland har man tur!

Med dagens köp av 23 stycken Skanska så ökade jag på mitt innehav med nästan 60%, en rejäl ökning med andra ord och de totalt 63 aktierna utgör nu trevliga 6,8% av portföljen. Dagens köp kommer vid bibehållen utdelningsnivå generera 172,50 kr i utdelningar nästa år, en fin avslutning på veckan.
Även Swedish Match kom med rapport idag, jag har tyvärr bara hunnit kolla snabbt även på den. Rapporten mottogs dock bättre och aktien klev på helgen med 2,13% i ryggen. Dagens snackis har varit Novo Nordisk som backade omkring 15% på dagens rapport, jag hoppas att alla där ute med företaget i portföljen har klarat av raset bra under omständigheterna. För er som har tagit del av rapporten, var dagens blodröda siffror befogade?

Imorgon får jag möjlighet att läsa ikapp dagens två rapporter, bra sällskap till morgonkaffet. Med det sagt återstår bara en sak, att önska alla en fantastisk helg!

2 kommentarer:

 1. Hoppsan! Grattis till 23 stycken nya pjäser i Skanska. Är lite besviken att jag inte köpte mer men vill gärna ha lite krut kvar under månaden också.
  En fråga. Hur får du fram "K-märket" i din graf? Ser ut som grafen kommer från Avanza och när jag först såg det trodde jag det var något som man manuellt lade in, men det kanske går att få fram per automatik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar också känslan av att ha lite ammunition kvar för månaden så jag förstår dig helt och hållet.

   Avanza bjuder på den servicen. Ovanför grafen finns fliken "Händelser" och där kan du klicka på "Mina transaktioner" så dyker det upp markeringar på dina köp och sälj i grafen. Mycket smidigt sätt att blicka tillbaka på sin egen historik i bolag.

   Radera