Min historia

Jag är en man i yngre medelåldern med passion för mycket. Jag utbildar mig inom två skilda områden där det ena är mer fokus på "human" och det andra på "capital". För att behålla anonymitet avvaktar jag med att utveckla det i dagsläget. 

Jag har sedan barnsben haft en dragning till pengar och ekonomi. Som liten pojkspoling sparade jag pengar och bläddrade i Hobbexkatalogen och noterade stolt de varor som min plånbok var god för. Den stora drömmen då var att köpa ett stort kassaskåp. Intresset växte och några år senare övertygade jag mina kära föräldrar om att få gå till lokala bankkontoret med pengarna. Sagt och gjort, jag var fondägare innan jag var tonåring. Vad jag köpte? Robur Exportfond. Jag har (numera av nostalgiskäl) kvar innehavet och kan stoltsera med en utveckling på en bra bit över 200% sedan start. Jag minns att analysen bestod av att spana in en riskpyramid där fonden låg på 6/7, att läsa fondsammanfattningen samt att konstatera att "exportfond" klingade väl i mina unga öron. Att gå så djupt som att faktiskt kolla vilka innehav fonden bestod av var inte på tal om.


Jag har haft den stora förmånen att födas i en tid då jag var tonåring under den stora pokerboomen. Poker har och kommer alltid att ha en stor plats i historien om mig. Pokern har gett mig möjligheten att uppleva en ekonomisk frihet och även ta ett ekonomiskt ansvar. Innan mina år som tonåring var över hade det kortspelande fritidsintresset omvandlats till en inkomstbringande passion. Jag var miljonär innan jag fyllt 20. Jag är inte miljonär längre. Det beror inte, som en läsare som inte känner mig mycket förståeligt skulle kunna tro, på att jag har spelat bort pengarna. Jag har istället levt ett decennium på enbart de pengar pokern inbringat. Jag har spenderat tre år på resande fot och därefter snart åtta år inom universitet och högskola. En tid i mitt liv som jag är otroligt tacksam för. Passionen för pokern är dock inte densamma längre och kvällarna framför pokerborden har snarare omvandlats till kvällar framför årsredovisningar och ekonomibloggar. Något du som läsare kommer att behöva stå ut med dock är att mitt förflutna som professionell pokerspelare kommer generera en del anekdoter och paralleller kring riskhantering, beslutsfattande, money management, långsiktighet, psykologi och mycket annat som är tätt sammankopplat till investeringar och aktier. 

Ekonomi är en ständig del av min vardag och jag ser fram emot att dela med mig av mina investeringsbeslut, ta emot feedback och bolla intressanta ämnen. Vill du veta mer? Något du undrar? Kontakta mig eller lämna en kommentar så tar vi det vidare därifrån.

Väl mött!

4 kommentarer:

 1. Det är bara att gratulera till att du börjat rulla snöbollen så pass tidigt samt att du fick upp ögonen och tog steget för att börja spara så tidigt. Verkligen något jag ångrar om man ser tillbaka på livet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intresset var stort redan då men tyvärr var insättningarna då mer eller mindre en engångsföreteelse. Jag lät börsen vara mer eller mindre helt fram till för två år sedan bortsett från lite indexplaceringar då och då. Med andra ord tycker jag också det är synd att intresset inte gick över till praktik tidigare. Det är fantastiskt att vi är igång nu dock :)

   Radera
 2. Hejsan.

  Intressant att glida in på denna bloggen! Är snart 30 och studerar själv ekonomi, får man fråga vad du har studerat för något och vad du vill ta för jobb när du är färdig (om du inte redan tagit det valet)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att vi verkar ha många gemensamma nämnare!

   Jag har valt att hålla studierna något anonyma då det kan vara ganska utlämnande men jag kommer förmodligen berätta mer om det i framtiden. Jag är inte helt säker på var och hur jag vill arbeta. Jag kommer förmodligen söka mig mot någon typ av managementkonsult eller liknande inom finansbranschen till en början.

   Hur ser du själv på framtiden? Har du något drömjobb?

   Radera