Min aktion på Nordnetbudet

Vilken händelserik gårdag, minst sagt! Att Fortum kom med en ljummen rapport hamnade i skymundan, aktien backade 1,54%. Det känns helt klart överkomligt under rådande omständigheter, mitt innehav är fortfarande upp över 30% (exklusive saftig udelning) sedan första positionen initierades i december 2015. Planen är att behålla rådande innehav som i dagsläget utgör 7% av portföljen.

Jag beslutade mig sent igår att sälja hälften av mitt innehav i Nordnet, jag fick 37,4 kr styck för de 115 aktierna. Jag behåller hälften ett tag till för att hålla ett aktivt engagemang i fortsättningen. Jag ser hela händelsen som ett ypperligt tillfälle att samla på mig erfarenheter, den kunskapen är långt mycket mer dyrbar än några kronors budökning såhär tidigt i investeringskarriären.
Mina amatörmässiga tankar kan sammanfattas som följer:

  • Mest sannolikt ser jag det som att budet på 37 kr kommer att gå igenom och Nordnet lämnar börsen.
  • Näst mest sannolikt ser jag det som att de inte kommer upp i de 90% ägande som krävs, att det därefter kommer ett högre bud som i sin tur accepteras och Nordnet lämnar börsen.
  • Minst sannolikt ser jag som att budet på Nordnet helt går i stöpet och att Nordnet fortsätter vara börsnoterat.

Om sista alternativet skulle inträffa så ser jag mig själv frivilligt kliva ur positionen och sälja av resterande aktier. Det känns inte lockande att äga Nordnet om det är så att de blir kvar på börsen efter att familjen Dinkelspiel, majoritetsägarna i Nordnet med över 60% av ägandet, uttryckt en vilja att lämna. Fortsättning följer!


Idag kommer rapport från Kone. Skulle aktien dyka några procent kan jag tänka mig att fylla på men troligast är att jag håller mig borta från både köp- och säljknappar idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar