Kone - Dedicated to People Flow

Äntligen är helgen över och veckan kan börja! Imorgon trillar lönen in på kontot och många ser fram emot uppesittarkväll. Då jag betalar min egen lön de kommande åren är jag inte helt strikt om jag för över pengarna den 25:e, 20:e eller 27:e. Med andra ord är månadens 8.000 kr redan inne på Avanza och kastar trånande blickar över kommande investeringsmöjligheter.

Morgonkvisten bjöd på första köpet. Jag handlade 8 stycken Kone för €43,87 styck, detta är en ökning av innehavet på hela 57% och klättrade från att utgöra 3% av portföljen till 5%. 
Kone är en av de största inom hissar och rulltrappor och finns så gott som världen över. Nästa gång du åker hiss eller rulltrappa, kolla dig omkring så kommer du med stor sannolikhet upptäcka att det är Kone som gör det bekvämt för dig. Det finska företaget grundades 1910 och är än idag till stor del ägt av familjen Herlin. Antti Herlin äger idag 21,97% av alla aktier och har 61,95% rösträtt, företagets beslutsfattare med andra ord.

Omsättningen och den historiska vinsten per aktie påminner om tjänsten de levererar, en rulltrappa som stadigt har trappats upp. De senaste 7-8 åren har dessa siffror i runda slängar fördubblats. P/E-talet ligger på omkring 21 vilket är högt men med en historiskt tillväxttakt på 12,3% de senaste sju åren så känns det överkomligt. På onsdag släpper de delårsrapporten för Q3, förhoppningsvis blir det mycket trevlig läsning.
Veckan bjuder på hela sju delårsrapporter, nästan hälften av portföljens bolag med andra ord. Spännande vecka! Idag kommer VF Corp med en rapport som förmodligen inte bjuder på munter läsning, skulle aktien handlas ned är det mycket möjligt att det blir ytterligare köp för min del. Imorgon har vi Fortum och Nordnet. Onsdag, som redan nämnt, Kone. Torsdagsgodis från Cloetta och därefter avslutar Skanska och Swedish Match veckan på fredag.

Jag önskar alla en investeringstät vecka, nu sätter vi oktoberlönen i arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar